Vacature Officemanager/medewerker Marketing & Communicatie

Posted by in Nieuws | maart 30, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Vacature Officemanager/medewerker Marketing & Communicatie

De Maatschappij van Weldadigheid Frederiksoord zoekt officemanager/medewerker Marketing & Communicatie voor 28 – 32 uur

In verband met het vertrek van de huidige medewerkster medio 2017 zoekt de Maatschappij van Weldadigheid een betrokken en gedreven opvolger.

De Maatschappij van Weldadigheid (MvW) in Frederiksoord werd in 1818 opgericht door Johannes van den Bosch. Een visionaire idealist die geloofde in de maakbare samenleving. Hij wilde een einde maken aan de verpaupering van de stedelijke bevolking door het bieden van huisvesting, arbeid, scholing en zorg binnen een landbouwkolonie. De oprichting van deze koloniën markeert een grote stap voorwaarts in het denken over minderbedeelden in de Westerse samenleving. Een unieke geschiedenis waarvan het erfgoed nog steeds zichtbaar is en het gedachtengoed met betrekking tot de idealen van weldadigheid relevanter dan ooit.

In dat kader en met het oog op de nominatie voor het verkrijgen van de werelderfgoed-status van UNESCO in 2018 is de MvW samen met de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld aan de slag gegaan met een visie- en gebiedsontwikkeling passend bij het mentale gedachtengoed van Johannes van den Bosch en relevant gemaakt voor de toekomst. Van behouden naar bewegen. Van vergeten naar vertellen.

De MvW beheert het historisch erf- en gedachtengoed van Johannes van den Bosch in Frederiksoord en omgeving. De bezittingen bestaan uit 1.300 hectares grond. Daarvan is 600 hectare productiebos. De overige gronden zijn in pacht en erfpacht uitgegeven. Verder beheert de MvW tientallen Rijksmonumenten, bedrijfspanden en woningen. Naast het beheer is de MvW permanent op zoek naar vernieuwingen, zoals de ontwikkeling van de duurzame koloniewoningen van de toekomst.

De MvW werkt samen met de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld aan de ontwikkeling van het gebied, waaronder de invulling van het door de MvW aangekochte Koloniecentrum, de plek waar het kennis- en belevingscentrum zal worden gevestigd van het immateriële gedachtengoed van Johannes van den Bosch. Daarnaast zal het gebied rondom het Koloniecentrum worden ontwikkeld, zoals de voormalige tuinen en de tuinbouwschool Frederiksoord. Ontwikkelingen die een enorme positieve dynamiek in het gebied teweeg brengen en waar ook de communicatie en marketing vanuit de MvW een belangrijke rol gaat spelen. Daarom is de MvW op zoek naar een medewerker op het gebied van officemanagement, marketing en communicatie.

De belangrijkste functiekenmerken zijn:
 • Beheren van agenda en op proactieve wijze uitvoeren van administratief-secretariële ondersteuning van directeur en organisatie
 • Inrichten en organiseren van activiteiten en bijeenkomsten ten behoeve van de organisatie
 • Bijdragen aan het versterken van de beleving van onze organisatie bij bewoners, huurders, pachters en andere relevante stakeholders
 • Coördineren en uitvoeren van marketing en communicatieactiviteiten
De belangrijkste persoonskenmerken zijn:
 • Ondernemende en enthousiaste persoonlijkheid
 • Organisatietalent met sterk organiserend vermogen
 • Samenwerker met een “hands on” mentaliteit
 • Resultaatgerichte persoonlijkheid met vernieuwende inzichten op gebied van communicatie
 • Klantgerichte dienstverlener richting bewoners, huurders, pachters en andere relevante stakeholders
 • MBO/HBO werk- en denkniveau
Ons aanbod
 • Inspirerende cultuur-historische werkomgeving
 • Ruimte voor (persoonlijke) groei en ontwikkeling
 • Boeiende samenwerking met een grote diversiteit aan betrokkenen en toonaangevende publieke en private partijen.

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met de heer M.A. Wiersma, directeur Maatschappij van Weldadigheid,  0521-381225.

Sollicitaties kunt u sturen aan: stichting Maatschappij van Weldadigheid, t.a.v. de heer M.A. Wiersma, Majoor van Swietenlaan 28, 8382 CG Frederiksoord of via info@mvwfrederiksoord.nl.

Sollicitaties kunnen tot en met 10 april 2017 worden ingestuurd. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 19 april 2017 (1e ronde) en op 26 april 2017 (2e ronde).

Vacature Office Manager medewerker Marketing Communicatie