Ik Denk en Doe Mee Rabo Zuidwest-Drenthe stimuleringsprijzen uitgereikt

Posted by in Nieuws | april 11, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Ik Denk en Doe Mee Rabo Zuidwest-Drenthe stimuleringsprijzen uitgereikt

Buurtvereniging ‘Ronde van het Sterrebos’ en Sportdorp Vitaal Wilhelminaoord e.o. hebben maandagavond uit handen van Hans van der Werff elk een cheque van € 2500,– ontvangen voor hun initiatieven aangedragen voor de Ik Denk en Doe Mee in de Proeftuin van Weldadigheid Rabo Zuidwest-Drenthe stimuleringsprijs

Tijdens de bewonersbijeenkomst ‘De Aftrap’ op 28 januari jl. waar de ontwikkelingen in het gebied werden gepresenteerd werd ook de stimuleringsprijs geïntroduceerd. Het beste initiatief dat bijdraagt aan een betere, mooiere en gezondere samenleving in de Koloniën van Weldadigheid is een initiatief van de Rabobank Zuidwest-Drenthe, de Maatschappij van Weldadigheid, Provincie Drenthe en Gemeente Westerveld.

Uit de 7 inzendingen werden de initiatieven van buurtvereniging ‘Ronde van het Sterrebos’ en sportdorp Vitaal Wilhelminaoord als beste beoordeeld door de jury.

Buurtvereniging ‘de Ronde van het Sterrebos’ heeft als idee aangedragen het dorpscentrum van Frederiksoord te verfraaien met bloemenmanden. Het aanbrengen en verfraaien met bloemen sluit goed aan bij het verleden van de kolonie. Lange tijd heeft hier de tuinbouwschool gefunctioneerd. De bloemenmanden worden aan lantaarnpalen bevestigd in het gebied tussen het hotel en de rotonde.

Het tweede idee dat beloond werd met een cheque van € 2500,– is het idee van Sportdorp Vitaal Wilhelminaoord e.o. Zij gaan een tentenkamp opzetten voor de jeugd van 7 t/m 17 jaar uit de koloniën. In het weekend van 30 juni-1 juli wordt een tentenkamp opgezet met veel sport en beweegonderdelen. De organisatie hoopt op meer saamhorigheid en leefbaarheid in de dorpen maar ze hopen ook meer jeugd aan het bewegen en sporten te krijgen.

De jury bestond uit Hans van der Werff, directeur Rabobank Zuidwest-Drenthe, Minne Wiersma, directeur van Maatschappij van Weldadigheid, Ronald Visser, voorzitter Corso Frederiksoord/ondernemer en Jan Meijer, ondernemer en initiatiefnemer Kiemhuis Frederiksoord.

Op de foto de prijswinnaars met Hans van der Werff en Minne Wiersma