Aankleding centrum Frederiksoord met bloemen op weg naar 200 jarig bestaan in 2018

Posted by in Nieuws | juni 7, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Aankleding centrum Frederiksoord met bloemen op weg naar 200 jarig bestaan in 2018

In het centrum van Frederiksoord is een prachtige straatversiering met bloemen aangebracht door buurtvereniging de Ronde van het Sterrenbos. Een mooie stap ter verfraaiing van het centrum van het dorp in opmaat naar de viering van het 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt doordat de buurtvereniging onlangs in het voorjaar de ‘Ik denk en doe mee in de Koloniën van Weldadigheid’ stimuleringsprijs heeft gewonnen. Deze prijs, uitgeschreven door de Rabobank Zuidwest Drenthe en de Maatschappij van Weldadigheid, had als doel om vanuit het dorp, buurt of vereniging ideeën aan te laten dragen die bijdragen aan een betere, mooiere en gezondere samenleving. Hiermee wil de Maatschappij de betrokkenheid stimuleren vanuit de samenleving om samen een nieuwe betekenis te geven aan het gedachtengoed van Johannes van den Bosch.

Met de hulp en inzet van de mannen van het Kiemhuis hebben Tanneke Bloemendal en Alice de Boer ervoor gezorgd dat de diverse bloembakken zijn bevestigd aan de lantaarnpalen aan de Majoor van Swietenlaan. De bloemen voegen een warm ‘Welkom toen, Welkom nu’ toe in de Koloniën van Weldadigheid.

Voor meer informatie:

Maatschappij van Weldadigheid, Geeke Snijders geeke.snijders@mvwfrederiksoord.nl