Bestrijding eikenprocessierups

Posted by in Nieuws | juli 5, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Bestrijding eikenprocessierups

De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups met door Hoveniersbedrijf Timmerman uit Uffelte is weer van start gegaan in de gemeente Westerveld. Hiermee in samenhang heeft ook de Maatschappij van Weldadigheid onderzoek gedaan in haar gebied naar aanwezigheid van de eikenprocessierups in de eikenbomen op de doorgaande wegen. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de Maatschappij van Weldadigheid besloten om Hoveniersbedrijf Timmerman in te schakelen om ook in dit gebied op een preventieve wijze de eikenprocessierups te bestrijden.

De bestrijding geschiedt op een biologische natuurvriendelijke wijze, om te voorkomen dat de rupsen groeien en brandhaarden ontstaan die een gevaar opleveren voor mensen en dieren. Het preventieve spuiten start bij de eikenbomen waarvan bekend is dat er grote kans is op ei-afzetting en daardoor op de aanwezigheid van rupsen. Het bespuiten wordt ’s avonds en/of ’s nachts uitgevoerd om het gewenste resultaat te bereiken.

Voor meer informatie en vragen of opmerkingen, kunt u mailen met de beheerder van de Maatschappij van Weldadigheid, Jacob Kruijer j.kruijer@mvwfrederiksoord.nl.