Workshop over de unieke geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid

Posted by in Nieuws | februari 28, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Workshop over de unieke geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid

Maatschappij van Weldadigheid verzorgt workshop over de unieke geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid in de Vrije Kolonie Frederiksoord e.o.

De Maatschappij van Weldadigheid geeft samen met Staatsbosbeheer een inspirerende workshop over haar unieke geschiedenis en ontwikkelingen in en rondom de kolonie Frederiksoord. De Koloniën van Weldadigheid, een uniek en waardevol erfgoed, geniet een brede waardering en erkenning en is genomineerd voor de werelderfgoed status van UNESCO. Het gedachtengoed van Johannes van den Bosch is een uniek verhaal in onze Nederlandse geschiedenis. Hiermee werd in feite de basis gelegd voor onze huidige verzorgingsstaat. Een verhaal wat ook nu met de huidige ontwikkelingen in onze maatschappij relevanter is dan ooit. Een verhaal wat het verdient om doorverteld te worden aan onze toekomstige generaties.  Lees meer