4 november Natuurwerkdag op Heideterrein Boschoord

Posted by in Nieuws | oktober 5, 2017
Reacties uitgeschakeld voor 4 november Natuurwerkdag op Heideterrein Boschoord

Ook in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid wordt gewerkt op de Natuurwerkdag op 4 november!
Het gebied dat hiervoor uitgekozen is, is het heideterrein bij Boschoord. Hier wordt met een groep vrijwilligers op de Natuurwerkdag de handen uit de mouwen gestoken!
Wil je meehelpen? Meld je aan via http://www.natuurwerkdag.nl Op deze site kun je ook terecht voor meer informatie.

 

Programma Wereldvoedseldag

Posted by in Nieuws | oktober 4, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Programma Wereldvoedseldag

14 oktober Wereldvoedseldag

Posted by in Nieuws | oktober 4, 2017
Reacties uitgeschakeld voor 14 oktober Wereldvoedseldag

14 oktober 2017 Wereldvoedseldag in De Tuinen van Frederiksoord, “Schijnwerpers op dagelijks eten”

Aanbrengen Padvast en plaatsen slagbomen

Posted by in Nieuws | augustus 10, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Aanbrengen Padvast en plaatsen slagbomen

Maandag 28 augustus begint Doornbos Bestratingen met het aanbrengen van Padvast op de Vaartweg en de verbindingsweg met de M.A. van Naamen van Eemneslaan. Padvast is een duurzaam, natuurlijk verhardingsmateriaal met een lange levensduur. Het aanbrengen zal ongeveer 4 weken in beslag nemen. Tussen de woningen aan de Vaartweg 24b en 24c ligt een perceel dat als tijdelijk depot voor het Padvast gebruikt wordt.

Na afloop van het aanbrengen van Padvast zal de toegang naar de Vaartweg beperkt worden door aan de kanten van de Dwarsweg en de Prins Hendriklaan, slagbomen te plaatsen. Hiermee wordt de straat van twee kanten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers, voetgangers en ander verkeer blijft de straat toegankelijk. Tevens worden er verkeersborden geplaatst die aangeven dat het een ‘doodlopende straat’ betreft. Eenzelfde verkeersbord zal ook worden geplaatst aan het begin van de verbindingsweg vanaf de M.A. van Naamen van Eemneslaan.

Publieksprogramma Basiskamp Entre Nous

Posted by in Nieuws | augustus 4, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Publieksprogramma Basiskamp Entre Nous

Basiskamp Entre Nous is een idee van Edwin Stolk (kunstenaar) en wordt gerealiseerd met Stichting KiK. Door samen te werken met bedrijven en andere organisaties ontstaat op een perceel historische grond van de Maatschappij van Weldadigheid een tijdelijk laboratorium, een hedendaagse proefkolonie waar de zoektocht naar alternatieven voor onze verzorgingsstaat centraal staat.
In september is het voor iedereen vrij toegankelijk en wonen er (i.p.v. militairen) een maand lang verschillende kunstenaars. Deze vakmensen gaan zich bezighouden met verzorgingsstaat gerelateerde onderwerpen die spelen in Westerveld en exemplarisch zijn voor andere gemeenten.
Zo vertellen we niet alleen de boeiende geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid, maar zoeken we ook vanuit een brede burgerparticipatie in debatten, bij workshops, presentaties en lezingen antwoord op de vraag: “Wanneer het publieke steeds meer privaat wordt, hoe geef je dan vorm aan een inclusieve samenleving?”

De opening is op 1 september om 16uur, u bent van harte welkom.

Meer informatie over Basiskamp Entre Nous en het publieksprogramma is hier online te lezen:

http://www.basiskamp-entrenous.nl/