Aanbrengen Padvast en plaatsen slagbomen

Posted by in Nieuws | augustus 10, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Aanbrengen Padvast en plaatsen slagbomen

Maandag 28 augustus begint Doornbos Bestratingen met het aanbrengen van Padvast op de Vaartweg en de verbindingsweg met de M.A. van Naamen van Eemneslaan. Padvast is een duurzaam, natuurlijk verhardingsmateriaal met een lange levensduur. Het aanbrengen zal ongeveer 4 weken in beslag nemen. Tussen de woningen aan de Vaartweg 24b en 24c ligt een perceel dat als tijdelijk depot voor het Padvast gebruikt wordt.

Na afloop van het aanbrengen van Padvast zal de toegang naar de Vaartweg beperkt worden door aan de kanten van de Dwarsweg en de Prins Hendriklaan, slagbomen te plaatsen. Hiermee wordt de straat van twee kanten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers, voetgangers en ander verkeer blijft de straat toegankelijk. Tevens worden er verkeersborden geplaatst die aangeven dat het een ‘doodlopende straat’ betreft. Eenzelfde verkeersbord zal ook worden geplaatst aan het begin van de verbindingsweg vanaf de M.A. van Naamen van Eemneslaan.

Publieksprogramma Basiskamp Entre Nous

Posted by in Nieuws | augustus 4, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Publieksprogramma Basiskamp Entre Nous

Basiskamp Entre Nous is een idee van Edwin Stolk (kunstenaar) en wordt gerealiseerd met Stichting KiK. Door samen te werken met bedrijven en andere organisaties ontstaat op een perceel historische grond van de Maatschappij van Weldadigheid een tijdelijk laboratorium, een hedendaagse proefkolonie waar de zoektocht naar alternatieven voor onze verzorgingsstaat centraal staat.
In september is het voor iedereen vrij toegankelijk en wonen er (i.p.v. militairen) een maand lang verschillende kunstenaars. Deze vakmensen gaan zich bezighouden met verzorgingsstaat gerelateerde onderwerpen die spelen in Westerveld en exemplarisch zijn voor andere gemeenten.
Zo vertellen we niet alleen de boeiende geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid, maar zoeken we ook vanuit een brede burgerparticipatie in debatten, bij workshops, presentaties en lezingen antwoord op de vraag: “Wanneer het publieke steeds meer privaat wordt, hoe geef je dan vorm aan een inclusieve samenleving?”

De opening is op 1 september om 16uur, u bent van harte welkom.

Meer informatie over Basiskamp Entre Nous en het publieksprogramma is hier online te lezen:

http://www.basiskamp-entrenous.nl/

 

Bee Green Festival voor jong en oud

Posted by in Nieuws | augustus 2, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Bee Green Festival voor jong en oud

Zondag 27 augustus vind voor de eerste keer het Bee Green Festival plaats achter museum De Koloniehof in Frederiksoord. Een belevenis voor het hele gezin waar je kennis kan maken met het unieke insect de bij, maar ook met groenten en fruit. Kom gezellig langs en proef de sfeer door middel van workshops waarmee je kennis maakt met de bij, door bijvoorbeeld  het maken van een insectenhuisje. En geniet van de streekproductenmarkt met groenten en fruit.

Entree voor de volwassenen is 6 euro , voor kinderen 3 euro.

De Star, juli 2017

Posted by in Nieuws | juli 28, 2017
Reacties uitgeschakeld voor De Star, juli 2017

Lees alle nieuws en wetenswaardigheden van de Maatschappij van Weldadigheid in De Star, editie 3, juli 2017:

De Star nr3 7-2017LR

 

 

 

 

Bestrijding eikenprocessierups

Posted by in Nieuws | juli 5, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Bestrijding eikenprocessierups

De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups met door Hoveniersbedrijf Timmerman uit Uffelte is weer van start gegaan in de gemeente Westerveld. Hiermee in samenhang heeft ook de Maatschappij van Weldadigheid onderzoek gedaan in haar gebied naar aanwezigheid van de eikenprocessierups in de eikenbomen op de doorgaande wegen. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de Maatschappij van Weldadigheid besloten om Hoveniersbedrijf Timmerman in te schakelen om ook in dit gebied op een preventieve wijze de eikenprocessierups te bestrijden.

De bestrijding geschiedt op een biologische natuurvriendelijke wijze, om te voorkomen dat de rupsen groeien en brandhaarden ontstaan die een gevaar opleveren voor mensen en dieren. Het preventieve spuiten start bij de eikenbomen waarvan bekend is dat er grote kans is op ei-afzetting en daardoor op de aanwezigheid van rupsen. Het bespuiten wordt ’s avonds en/of ’s nachts uitgevoerd om het gewenste resultaat te bereiken.

Voor meer informatie en vragen of opmerkingen, kunt u mailen met de beheerder van de Maatschappij van Weldadigheid, Jacob Kruijer j.kruijer@mvwfrederiksoord.nl.