Ik denk en doe mee in de Proeftuin van Weldadigheid

Generaal Johannes van den Bosch was een visionaire idealist die geloofde in de maakbare samenleving. Hij wilde aan het begin van de 19e eeuw een einde maken aan de verpaupering in de stedelijke gebieden. Hij deed dat door de paupers huisvesting, scholing en zorg te bieden binnen nieuw op te richten landbouwkoloniën; de Koloniën van Weldadigheid. Een experiment als voorloper van de verzorgingsstaat en een internationale inspiratiebron voor de bestrijding van armoede. Een geschiedenis die het verdient om in de toekomst te worden doorverteld; sterker nog, om te worden geactiveerd. Daar willen we samen met u aan werken!

Want ook uw creativiteit en ideeën, geïnspireerd door het gedachtengoed van Johannes van den Bosch, kunnen een nieuwe betekenis krijgen in de vrije Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord e.o. Dit door binnen uw dorp, buurt of vereniging initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan het gebied en het welzijn van de mensen die er wonen en werken.

Daarom organiseren we voor de eerste keer de ‘IK DENK EN DOE MEE’ prijs voor het beste idee vanuit uw dorp, buurt of vereniging, dat bijdraagt aan een betere, mooiere en gezondere samenleving. Voor de twee beste initiatieven stelt de Rabobank Zuidwest-Drenthe een bedrag beschikbaar van 2500 euro per initiatief. Met dit budget kan u als coöperatie, vereniging of buurt uw ideeën tot uitvoering brengen. Tevens zullen de mooiste initiatieven getoond worden om met trots te laten zien waar we voor staan en hoe we opnieuw een betekenis gaan geven aan de Koloniën, namelijk als een Proeftuin van Weldadigheid. Een deskundige jury zal beoordelen welke twee beste initiatieven beloond zullen worden met 2500 euro.

Hoe doet u mee?:

  • Bedenk een initiatief of idee dat bijdraagt aan en uitgevoerd kan worden voor een betere, mooiere en gezondere samenleving in Frederiksoord, Wilhelminaoord, Boschoord en Willemsoord;
  • Beschrijf dit initiatief op een A4 met een financiële onderbouwing;
  • Lever dit in voor 1 april 2017 via ikdoemee@mvwfrederiksoord.nl;
  • De bekendmaking van de prijs zal plaatsvinden in april 2017

Mocht u nog vragen hebben, laat dan uw gegevens achter op ikdoemee@mvwfrederiksoord.nl en wij nemen z.s.m. contact met u op.