Kom naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Ga 200 jaar terug in de geschiedenis. Daar waar Generaal Johannes van den Bosch in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtegoed hier nog terug te vinden. Een uniek verhaal in het decor van drie Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en Dwingelderveld. Welkom toen, welkom nu.

Cultuur, natuur, rust en ruimte

Een verscheidenheid aan monumenten vertellen het unieke verhaal van de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Cultuur, natuur, rust en ruimte komen hier samen en zorgen ervoor dat uw verblijf een aangename en verrassende ervaring is.

De tijd heeft niet stilgestaan

Wanneer u in de Koloniën van Weldadigheid bent, zult u merken dat er zoveel te beleven is dat u aan één dag niet genoeg heeft. U kunt volop wandelen, fietsen en paardrijden. Er is genoeg te doen voor het hele gezin. Evenementen, musea, fairs, concerten, exposities en tentoonstellingen, het gonst van de activiteiten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Wat is het dan heerlijk dat u kunt overnachten in een van onze vele verblijfsaccommodaties. Van Tiny House tot Bed & Breakfast en van (boeren)camping tot een luxe hotel. Voor u alleen, samen of met een groep. Proef de sfeer, ervaar de historie en voel de gastvrijheid. We heten u van harte welkom in een van de Weldadige Oorden.

Fietsen en wandelen Eten en drinken