In Wilhelminaoord staat het monumentale Koloniekerkje waar de kolonisten op zondag ter kerke gingen. Tot 2009 ging de hervormde gemeente hier elke zondag naar de kerk, daarna werd het kerkje voornamelijk gebruikt voor concerten. Na een grondige restauratie in 2015 besloot de Maatschappij van Weldadigheid dat het Koloniekerkje beter geëxploiteerd moest worden.

Toen José en Michiel Bekkema de tip kregen dat het Koloniekerkje vrij kwam, werd hun droom om iets te doen met gastvrijheid werkelijkheid. Sinds 2015 beheren zij het authentieke Koloniekerkje uit 1851 en wordt het prachtige kerkje intensief gebruikt voor bruiloften, concerten, vergaderingen, vieringen, familie- en jubileumfeesten, uitvaarten en nog veel meer. Hierin werkt de familie Bekkema veel samen met lokale bedrijven en organisaties, waaronder het Kiemhuis. Achter het kerkje ligt een grote schuur die deels als opslag dient voor de monumentale kerkbanken, maar ook in gebruik is als functionele ruimte. Het gezin woont in de naastgelegen voormalige pastorie waar ze op de bovenverdieping de bed and breakfast ‘Hierboven’ runnen.

De familie Bekkema voelt zich sterk verbonden met de Maatschappij en krijgt alle ruimte om meer en nieuwe activiteiten in het Koloniekerkje te ontwikkelen. De bekendheid van het kerkje groeit en de unieke en nostalgische uitstraling zorgen ervoor dat steeds meer mensen er gebruik van willen maken. Naast alle activiteiten wordt het kerkje ook regelmatig bezocht door “toevallige” voorbijgangers. José en Michiel zien in de Maatschappij een prettige verhuurder; regulier overleg, verbeterde en open communicatie en het meebewegen van de Maatschappij met veranderingen kenmerken hun warme relatie met de Maatschappij.

Meer informatie op www.koloniekerkje.nl en www.hierboven.nl