Deze toolkit is ontwikkeld voor ondernemers die ook het unieke verhaal van de Koloniën willen overbrengen. De middelen in deze toolkit zijn te downloaden en vrij voor gebruik. Heeft u vragen over deze toolkit of wilt u graag andere versies, bijvoorbeeld een jpg-bestand of een eps-bestand stuur dan een mail naar info@maatschappijvanweldadigheid.nl.

Banner: Welkom Toen Welkom Nu

Download deze banner en gebruik deze bijvoorbeeld in uw communicatie-uitingen om meer naamsbekendheid te generen voor Welkom Toen Welkom Nu.

 

Banner: Meisjes Welkom Toen Welkom Nu

Download deze banner en gebruik deze in uw communicatie-uitingen om meer naamsbekendheid te generen voor Welkom Toen Welkom Nu.

 

Tekstsuggesties

Wellicht vindt u het handig om een standaardtekst te gebruiken in uw communicatie-uitingen, denk aan uw website of flyer. Hieronder hebben wij een drietal suggesties op een rijtje gezet die u kunt kopiëren en mag gebruiken.

Een uniek verhaal
Beleef het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid en de wijze waarop zij vanuit de ideologie van Johannes van den Bosch een nieuwe betekenis aan het gebied willen geven. Van Proefkolonie naar Proeftuin van Weldadigheid. Een plek waar nieuwe ideeën kunnen opbloeien. Ideeën over een rechtvaardige, duurzame gezonde wereld.

Welkom Toen Welkom Nu
In 2018 was het 200 jaar geleden dat de visionaire idealist Johannes van den Bosch met steun van Koning Willem I iets wilde doen aan armoedebestrijding in de stedelijke gebieden. Hij richtte de Maatschappij van Weldadigheid op en stichtte zijn eerste proefkolonie genaamd Frederiksoord (Drenthe). Hier bood hij arme gezinnen huisvesting, werk, scholing en zorg. Dit is het begin van de bijzondere geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid, waarin de basis werd gelegd voor onze verzorgingsstaat van nu en waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn in het landschap.

Denk durf en doe mee in de proeftuin van weldadigheid
Bent u geraakt door deze unieke geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid en de visionaire idealist Johannes van den Bosch? En ziet u kansen om vanuit uw passie en betrokkenheid op een ondernemende en innovatieve wijze een nieuwe betekenis aan het gebied te geven? Of wilt u als betrokken ondernemer, onderwijsinstelling of overheid aansluiten op de verschillende initiatieven neem dan contact op met ons op. Stuur een mail naar info@mvwfrederiksoord.nl.