Daphne Bunskoek brengt bezoek aan de Maatschappij van Weldadigheid

26 March 2018

Vandaag bracht Daphne Bunskoek samen met haar familie een bezoek aan de Maatschappij van Weldadigheid. In het programma “Verborgen Verleden” kwam ze tot de ontdekking dat ze een nazaat is van een kolonist en dat haar voorouders, de familie Wever, rond 1822 in een koloniehuisje aan de M.A. Naamen van Eemneslaan in Wilhelminaoord hebben gewoond.

Geïnspireerd door deze bijzondere geschiedenis wilde ze graag haar familie kennis laten maken met deze voor haar unieke plek en werd een bezoek gebracht aan de woning in Wilhelminaoord waar thans de familie Veldmeijer woont. Vervolgens werd na een uitgebreide rondrit, met een toelichting van Jan Mensink (directeur beheer Maatschappij van Weldadigheid en kenner van de geschiedenis), nog een bezoek gebracht aan Huis Westerbeek en Museum de Koloniehof. In museum de Koloniehof werd door Minne Wiersma (algemeen directeur Maatschappij van Weldadigheid) uitleg gegeven over de wijze waarop de Maatschappij van Weldadigheid samen met haar partners, waaronder de gemeente Westerveld en de provincie Drenthe, opnieuw een betekenis aan het gebied geeft. Hiervoor werd een bezoek gebracht aan de nieuwe tentoonstelling Welkom toen, welkom nu in de Proeftuin van Weldadigheid. De tentoonstelling die, dankzij Europees leader geld Zuid West Drenthe, tot stand is gekomen. De tentoonstelling geeft een indruk van de wijze waarop, geïnspireerd door het gedachtegoed van Johannes van den Bosch, de Maatschappij ruimte geven in het gebied aan sociaal en duurzaam ondernemerschap. Zo was ook ondernemer Ruud Slot aanwezig. Hij gaf een toelichting op zijn plannen voor een academie voor werken, wonen, zorgen en leren in de voormalige Tuinbouwschool.

Een informatieve en gezellige dag voor Daphne en haar familie. ‘En Daphne zien we gauw terug, want we zijn blij en trots dat de presentatie van de Viering 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid op 20 april in handen is van Daphne’, aldus Minne Wiersma. Welkom toen, welkom nu in de Koloniën van Weldadigheid!