Culinaire Erfgoeddiners op Huis Westerbeek en Hoeve Koning Willem III

Na de succesvolle Culinair Erfgoed Diners van 2018, organiseren 'Hotel Restaurant Bitter en Zoet' en 'Keukengeheim culinaire evenementen' in de maanden mei t/m september 2019 op zondag middag/avond opnieuw Culinair Erfgoed Diners. Er zijn plekken gevonden en thema's aangeboord die het verhaal van de Koloniën vertellen. De aftrap was afgelopen mei met drie Culinair Erfgoed Diners op de unieke locatie Huis Westerbeek in Frederiksoord, het woonhuis van Johannes van den Bosch toen hij in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid en de eerste proefkolonie in Frederiksoord oprichtte. Een diner op stand.

Kaarten voor de andere diners zijn te koop via: www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners

Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden
De Culinair Erfgoed Diners vinden telkens op een andere locatie plaats om u met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied. De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was een zelfvoorzienende gemeenschap waar het voedsel voor en door de verpleegden werd verbouwd.

Heerlijk eten op een bijzondere locatie
Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient ook nu weer als leidraad voor het menu. De gerechten zullen wel verschillen van de edities van 2018. Alle diners vinden plaats op zondagmiddag en -avond, op verschillende locaties, vanaf half 3 tot een uur of 8.

Boek: Culinair Erfgoed Diner, beleef 200 jaar Koloniën van Weldadigheid op je bord
De afgelopen maanden hebben wij gewerkt aan een uitgave over de Culinair Erfgoed Diners van 2018. Dat boek komt in mei uit. Het is een bundeling van de verhalen, historie en een twintigtal recepten van gerechten die u heeft gegeten tijdens een van de Culinair Erfgoed Diners.
Het boek is verkrijgbaar in de winkel vanaf 17 mei, en tijdens de Culinair Erfgoed Diners, voor € 22,50. Het boek is ook te reserveren/verkrijgbaar via www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners

Datum 17 mei t/m 22 sep
Aanvang 14.30
Locatie Frederiksoord, Veenhuizen