Lentefair 2022

Terug in het Moederdagweekend: drukbezochte Lentefair in Frederiksoord

Al ruim vijftien jaar strijkt de Lentefair van Dagblad van het Noorden eens per jaar neer in De Tuinen van Frederiksoord. Middenin de fraaie boomgaard, die gedurende het voorjaar op haar mooist is, vieren duizenden bezoekers samen de geneugten van het fijne buitenleven.

De Lentefair is al jaren een publieksfavoriet met haar hoge bezoekersaantallen, meer dan honderd standhouders en verrassende programmering. Hoewel groots blijft de Lentefair vertrouwd. Bezoekers treffen altijd wel een bekende en de sfeer is gemoedelijk. Samen wordt het buitenleven gevierd. Rondom de terrassen, langs de muzikanten en dwars door de boomgaard combineert de Lentefair de thema’s buitenleven, wonen, mode en lifestyle.

Koloniebeleving
De afgelopen twee edities is de fair vanwege de pandemie naar de herfst en vervolgens zomer verhuisd. Niets haalt het echter bij het ontluikende voorjaar in de boomgaard, in 2022 keert de Lentefair daarom blij terug naar het Moederdagweekend. De terugkeer wordt gevierd met een bijzondere samenwerking. Sinds de zomer van 2021 zijn drie Nederlandse Koloniën – Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen – door het Werelderfgoedcomité van UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De Koloniën vertellen de unieke verhalen over armoedebestrijding in Nederland. Op de fair vertaalt de verworven erfgoedstatus zich naar de opening van het gloednieuwe Kolonie-informatiepunt, dat op bijzondere wijze ingaat op deze unieke geschiedenis.

Programmering
De Lentefair zou zichzelf niet zijn zonder livemuziek. Deze edities staat een pianist voor het eerst in de boomgaard te spelen, even verderop hoor je de klanken van een singer-songwriter om tussendoor te worden verrast door een goochelaar. De fair is daarmee weliswaar vertrouwd, maar verrast toch iedere keer opnieuw.

Alle programmaonderdelen en de complete deelnemerslijst zijn vanaf medio april te vinden op dvhnlentefair.nl. De Lentefair wordt in samenwerking met Stichting van Swietentuin georganiseerd.

Tickets
Ticket: €8,00
Kinderen tot 12 jaar gratis
Tickets via: www.dvhnlentefair.nl

Dagblad van het Noorden Lentefair
Locatie: De Tuinen van Frederiksoord
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Datum 7 mei t/m 8 mei
Aanvang 10.00 uur - 17.00 uur
Locatie De Tuinen, Frederiksoord