Paard en Erfgoed 2023

Paard & Erfgoed is een plattelandsfair met een sociaal maatschappelijk gezicht.

Tijdens de Pinksterdagen op zondag 28 en maandag 29 mei 2023, organiseren wij in de Tuinen van Frederiksoord, het unieke en sfeervolle evenement Paard en Erfgoed. Tussen de fruitbomen en prachtige kassen van de Tuinen van Frederiksoord staan veel marktkramen opgesteld met een gevarieerd en streekgebonden aanbod. Daarnaast worden in twee showbakken demonstraties verzorgd door de landelijk bekende ridders te paard. Afgewisseld met demonstraties, met honden, schapen en roofvogels. Er zijn ook hoefsmeden en paddocks met paarden. Naast demonstraties van oude ambachten en kinderactiviteiten zijn er ook knuffeldieren, woonwagens en trekkers. Geniet ook van ons aanbod in de catering met o.a. bier- en wijnproeverij.

Paard & Erfgoed wordt georganiseerd met hulp van mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie is blij met de bijdragen van Vanboeijen, De Zijlen, De Trans, Stichting Veuruut, PUUR Drents, Trajectum, Oranjeborg en dagbesteding Spokedam. Leidraad voor Bestuur: “het maakt niet uit wat er in je rugzak zit. Hier is iedereen onderdeel van het team Paard & Erfgoed. Zo ziet u onze vrijwilligers terug bij de catering, parkeren en de verzorging van de dieren”. Met ruimte om eigen kwaliteiten en vaardigheden te oefenen die bijdragen aan een duurzame samenleving waarin iedereen mag en kan meedoen. Daarnaast helpen oud collega’s en vrijwilligers uit de regio.

Paard en Erfgoed vindt plaats te Frederiksoord, het hart van de Koloniën der Weldadigheid. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De sociale vernieuwing van de maatschappij is hier in de regio gestart en daar sluit Paard & Erfgoed op aan.

De entreeprijzen zijn voor volwassenen € 8,=  kinderen (basisschool) € 5,=, parkeren € 2,=
Info: www.paardenerfgoed.nl en volg ons op Facebook en Insta.

Datum 28 mei t/m 29 mei
Aanvang 10.00 uur - 17.00 uur
Locatie De Tuinen, Majoor van Swietenlaan 1b, Frederiksoord