Beleef 200 jaar koloniën op je bord

22 mei 2018

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseren Bitter en Zoet en Keukengeheim van mei t/m september 2018 iedere maand een Culinair Erfgoed Diner. Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. 

De Culinair Erfgoed Diners vinden telkens op een andere locatie plaats om u met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied!
De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was een zelfvoorzienende gemeenschap waar het voedsel voor en door de verpleegden werd verbouwd.

Heerlijk eten op een bijzondere locatie: ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu.

Alle diners vinden plaats op zondagmiddag en -avond, op verschillende locaties, vanaf half 3 tot een uur of 8.
Voor € 49,50 per persoon geniet u van een uitgebreid 4 gangen diner, amuse en aperitief.

Het reserveringsformulier voor de culinair erfgoed diners vindt u op de website van Bitter en Zoet.